top of page

English

English

Τμήματα

Pre-Junior  A Junior  B Junior  AB Junior

Στόχος μας είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με την αγγλική γλώσσα και να την αγαπήσουν. Το μάθημα γίνεται με τη βοήθεια βιβλίων, διαδραστικού υλικού,καθώς και δραστηριότητες εικαστικές, θεατρικές και διαλογικές. Οι μαθητές με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών της Αγγλικής (Junior τάξεις) θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ένα σημαντικό λεξιλόγιο για να παρουσιάσουν τον εαυτό τους, να ονοματίζουν καθημερινά αντικείμενα και να παράγουν απλές προτάσεις περιγραφικού χαρακτήρα . Έρχονται σε πρώτη επαφή με βασικούς γραμματικούς όρους και μαθαίνουν ανάγνωση και γραφή. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι μαθητές συμμετέχουν σε εκδηλώσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, παίζουν παιχνίδια, διαβάζουν παραμύθια και κάνουν καλλιτεχνικές δραστηριότητες με σκοπό την πιο ευχάριστη εκμάθηση της γλώσσας.

A Class    B Class    C Class    D Class

Σε αυτές τις τάξεις οι μαθητές αποκτούν τις βάσεις τους για τα μεγάλα πτυχία. Κατακτούν τους πυλώνες της αγγλικής γλώσσας, εξοικειώνονται με την αγγλική γραμματική και έκφραση. Το λεξιλόγιο χρήζει πρακτικής εφαρμογής και αυτό το πετυχαίνουμε με τα συχνά speaking groups. Επίσης, σε αυτές τις τάξεις γίνεται η προσπάθεια ανάπτυξης του γραπτού λόγου των μαθητών μας, κάτι που αποτελεί μία από τις δυσκολίες αυτών των ηλικιών. Οι μαθητές δε μαθαίνουν την αγγλική γλώσσα μόνο με τον παραδοσιακό τρόπο και με τη βοήθεια του διαδραστικού υλικού, αλλά συμμετέχουν σε δρώμενα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία, βλέπουν ταινίες βρετανικού και αμερικανικού κινηματογράφου, παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια και πολλές άλλες δραστηριότητες που κάνουν την διαδικασία πιο ευχάριστη.

Πτυχία A1,A2:    YLE starters   YLE movers   YLE flyers    Key English Test (KET)    Preliminary English Test (PET)

Lower Class

Για το επίπεδο Lower η διδασκαλία των αγγλικών έχει σαφή σκοπό και στόχο, την προετοιμασία των μαθητών μας για την επιτυχία στις εξετάσεις του πρώτου μεγάλου πτυχίου, δηλαδή του Lower. Η διδασκαλία του λεξιλογίου εντατικοποιείται, η μεθοδολογία γραφής εκθέσεων δουλεύεται σε βάθος, η γραμματική εμβαθύνει επίσης και ο προφορικός λόγος εξασκείται διαρκώς. Οι μαθητές μαθαίνουν σταδιακά να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις των εξετάσεων,τόσο σε επίπεδο γνώσεων, όσο όμως και σε επίπεδο ψυχολογίας και προσέγγισης της εξεταστικής διαδικασίας.

Το επίπεδο Lower αποτελείται από δύο τάξεις-χρονιές:

  •  Pre-Lower (Β1)

  •  Lower (Β2)

Στη χρονιά Pre-Lower καλύπτονται τυχόν ελλείψεις από το προηγούμενο επίπεδο (Senior) και γίνεται επέκταση - εμβάθυνση γνώσης και ικανότητας σε όλους τους τομείς των Αγγλικών: λεξιλόγιο, γραμματική, ακουστική και αναγνωστική κατανόηση, και παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου. Στη χρονιά Lower η εργασία στα ανωτέρω πεδία επεκτείνεται ακόμα περισσότερο,ενώ εισάγεται με συστηματικό τρόπο η εξοικείωση των μαθητών με τη διαδικασία των εξετάσεων με τα λεγόμενα "Mock Exams".Πρόκειται για τεστ τα οποία είναι διαμορφωμένα ακριβώς όπως οι εξετάσεις που θα κληθούν να δώσουν στο τέλος της χρονιάς. 

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος αυτού, οι μαθητές μας υπό την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών τους, καλούνται να επιλέξουν το πιστοποιητικό για το οποίο θα εξεταστούν. Η επιλογή γίνεται σύμφωνα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και ικανότητες του κάθε μαθητή. Υπάρχει πληθώρα πιστοποιητικών επιπέδου B2 (Lower).

Πτυχία B2:    ECCE (Michigan)    FCE (Cambridge)   ESB   LRN   

Lower class

Proficiency Class

H τάξη του Proficiency γίνεται με διάρκεια 2 χρόνων συμπεριλαμβανομένου και το επίπεδο C1 Advanced, για το οποίο οι μαθητές δε χρειάζεται να δώσουν εξετάσεις, καθώς προορίζονται για την πιστοποίηση C2. Στόχος μας δεν είναι μόνο η απόκτηση του πιστοποιητικού,αλλά και η εξασφάλιση των απαραίτητων ικανοτήτων και γνώσεων για να ανταπεξέλθουν σε πραγματικές συνθήκες χρήσης της γλώσσας, όπως στις σπουδές και στην καθημερινή ζωή τους στο εξωτερικό. Οι μαθητές τον πρώτο χρόνο ακολουθούν ένα εντατικό και απαιτητικό διδακτικό πρόγραμμα το οποίο καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των γνώσεων για να προοριστούν για την επιτυχή εξέτασή τους. Ο δεύτερος χρόνος είναι προσαρμοσμένος έτσι ώστε οι μαθητές να λύσουν πληθώρα από διαγωνίσματα προσομοίωσης και να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους. Οι μαθητές μας προετοιμάζονται πλήρως για την επιτυχή τους εξεταστική δοκιμασία και φροντίζουμε να γράφουν τα προκαθορισμένα διαγωνίσματα εκτός διδακτικών ωρών για να μην καταναλώνουμε πολύτιμο διδακτικό χρόνο. 

Πτυχία C2:    ECPE (Michigan)    CPE (Cambridge)   ESB   LRN   

Αγγλικά για τις Πανελλήνιες

Το φροντιστήριο Ευσταθόπουλος αναλαμβάνει να προετοιμάσει τους μαθητές της Γ' Λυκείου που σκοπεύουν να δώσουν το μάθημα των Αγγλικών στις Πανελλήνιες εξετάσεις, προκειμένου να επιτύχουν στη σχολή της επιλογής τους.

Είτε έχουν ήδη κάποιο πτυχίο Αγγλικών (Lower ή Proficiency) είτε όχι, η εξέταση των Αγγλικών σε πανελλαδικό επίπεδο έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις για τους μαθητές. Γι' αυτόν το λόγο, άλλωστε, απαιτείται εξειδικευμένη προετοιμασία με το σωστό διδακτικό υλικό και την κατάλληλη προσέγγιση, που δε θα τους αγχώσει σε αυτή την ήδη πιεσμένη περίοδο της ζωής τους.

Το φροντιστήριό μας αναλαμβάνει να προετοιμάσει σωστά τους μαθητές, καλύπτοντας τα οποιαδήποτε κενά τους και βοηθώντας τους να πετύχουν το στόχο τους.

Τα μαθήματα Αγγλικών για την προετοιμασία των Πανελληνίων γίνονται είτε σε ολιγομελή τμήματα, είτε με ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών στο χώρο του φροντιστηρίου μας.

IELTS - TOEIC - TOEFL

Τα μαθήματα αγγλικών για ενήλικες του φροντιστηρίου μας συμπεριλαμβάνουν την προετοιμασία για τα IELTS, TOEIC και TOEFL, πτυχία που συνδέονται με σπουδές ή εργασία σε αγγλόφωνες χώρες.

Τα μαθήματα αυτά είναι συνήθως ταχύρυθμα και εντατικά. Η περίοδος προετοιμασίας για την εξέταση, βέβαια, εξαρτάται από το επίπεδο του κάθε μαθητή.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι Proficiency χρειάζονται περίπου δύο μήνες προκειμένου να εξοικειωθούν με τον τύπο της εξέτασης, αφού στην ουσία κατέχουν ήδη την απαραίτητη γνώση σε επίπεδο γραμματικής, συντακτικού και λεξιλογίου. Επομένως, μαθαίνουν τη "λογική" των συγκεκριμένων εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι με γνώσεις επιπέδου Lower χρειάζονται περίπου έξι μήνες για να δώσουν τις εξετάσεις, καθώς έχουν συνήθως μεγαλύτερες ανάγκες, που αφορούν στη βελτίωση του λεξιλογίου και στη διδασκαλία ορισμένων γραμματικών - συντατικών φαινομένων. 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

bottom of page